Maģija,Svētki,Dzejoļi

 


Kebabs


Lai pagatavotu pašu pitas maizi kurā likt visādus labumu, lai iegūtu kebabu, nepieciešams:

  • 3 glāzes miltu,
  • 1 + 1/2 tējkarotes sāls,
  • 1 + 1/2 glāzes silta ūdens,
  • 7 g rauga,
  • 1 tējkarote cukura,
  • olīveļļa.

Nelielā bļodiņā sajauc raugu, 1/2 glāzi silta ūdens un cukuru. Ļauj pastāvēt 10 – 15 minūtes.

Lielakā bļodā sajauc miltus un sāli, pielej klāt rauga maisījumu un 1 glāzi silta ūdens, un kārtīgi izmīca

Izmīcīto mīklu liek traukā ieziestu ar olīveļļu (lai mīkla nepieliptu), pārklāj ar dvielīti un atstāj siltā vietā uz pāris stundām uzrūgt. Kad mīkla uzrūgusi, to no jauna kārtīgi izmīca (var piešaut nedaudz miltu, lai nav tik lipīga). Izmīcīto mīklu sadala nelielos gabalos (cik nu lielu pitas maizi vēlas, ~5-6 gab), izveido nelielus plāceņus, apsedz un atstāj uz 10 min uzrūgt.Uzrūgušos (ja uzrūgst protams :) ) plāceņus izrullē un iegūst pitas maizes sagataves.
Iegūtās maizītes liek uz pannas un cepina cepeškrāsnī 230 grādos 3-4 minūtes no katras puses vai kamēr apbrūnē.

Kad maizītes izcepušās, sagatavo nepieciešamās sastāvdaļas kebaba pildījumam:

  • ķīnas kāpostu,
  • sīpolu,
  • tomātu,
  • ķiploku mērci vai kādu citu (šoreiz Heinz ķiploku mērce, bet citas ķiploku mērces ir labākas),
  • vistas gaļu.

Zaļumus sagriež, bet vistu apcepina sev tīkamās garšvielās

Pitas maizes līdz vidum pārgriež uz pusēm, iegūstot “kabatu”, kur pašam vēlamās proporcijās saliek zaļumus, gaļu un mērci.

Gatavs!

Komentāri (0)  |  2012-03-09 11:39  |  Skatīts: 3437x   
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ